Muschii umarului


muschii umarului

Autor: Drăgulin Muschii umarului Articulatia scapulo-humerala este articulatia de la nivelul umarului. Umarul reprezinta jonctiunea trunchiului cu membrele superioare.

Recommended

Acesta este foarte flexibil, asigurand miscarile de mare amplitudine a bratelor si le orienteaza in toate directiile. El permite astfel, majoritatea gesturilor din viata cotidiana, cum ar fi dusul mainii la gura sau de a baga mana in buzunarul de la spate. Altfel spus, mobilitatea sa globala, ca si stabilitatea sa, sunt foarte importante. Anatomia articulatiei scapulo-humerale Umarul este format din trei oase: 1.

muschii umarului

Humerus: este osul lung al bratului, se termina prin tuberozitatea mare si tuberozitate mica. Scapula: este un os plat triunghiular, situat in partea posterioara a umarului. Muschii umarului superioara a scapulei este formata din acromion.

muschii umarului

Clavicula: este un os lung, care leaga scapula de stern Articulația umărului Fetele articulare sunt reprezentate de: slăbiciune generală la nivelul articulațiilor cotului cavitatea glenoida a scapulei: are apsect concav, este acoperita de muschii umarului hialin si este marita de catre labrul glenoidal.

Mijloacele de unire ale articulatiei scapulo-humerale sunt: - capsula articulara este cea care inveleste articulatia, inserandu-se pe circumferinta cavitatii glenoide, dar si pe fata externa a labrului glenoidal si pe colul anatomic.

Anumiti autori in special francezi descriu existenta a trei ligamente ventrale: ligamentul glenohumeral superior, ligamentul glenohumeral mijlociu si ligamentul glenohumeral inferiorsau supragleno-suprahumeral, supragleno-prehumeral si pregleno-subhumeral.

muschii umarului

Toate acestea se insera la nivelul humerusului. Este localizat in partea superioara a articulatiei. Muschii si tendoanele articulatiei scapulo-humerale: 1.

  1. Tratamentul artrozei cu artrita cotului
  2. Medical Market - Umărul, aspecte de anatomie și biomecanică
  3.  Кто вам дал наш номер.
  4. Vindecă medicația pentru artrită

Coiful rotatorilor: deasupra capsulei, un strat muscular inconjoara articulatia umarului, de unde provine si numele de coiful rotatorilor. Aceasta structura asigura nu numai majoritatea miscarilor umarului, dar si stabilitatea sa, prin mentinerea capului humeral fixat in centrul cavitatii articulare a scapulei.

muschii umarului

Este format din patru muschi scurti: subscapular, supraspinos, subspinos si rotundul mic. Muschiul subscapular este localizat ventral, muschiul supraspinos este situat postero-superior, muschiul subspinos este localizat posterior iar muschiul rotund mic este localizat antero-inferior. Tendonul bicepsului lung Extremitatile acestor muschi formeaza tendoanele coifului muschii umarului.

  • Внезапно Сьюзан вспомнила, что он должен быть в лаборатории систем безопасности.
  • Anatomia umarului | Blausen Medical
  • На коммутатор поступает сообщение.

Acestea se insereazape scapula si converg spre extremitatile superioare ale osului humeral, la nivelul tuberozitatii mici si tuberozitatii mari. Intre cele doua tuberozitati se descrie culisa bicipitala, la nivelul careia patrunde tendonul bicepsului lung, care se fixeaza pe fata superioara a glenei si patrunde in cavitatea articulatiei osului humerus.

  • Похожий скорее на крепость, чем на танцевальное заведение, он со всех сторон был окружен высокими оштукатуренными стенами с вделанными в них битыми пивными бутылками - своего рода примитивной системой безопасности, не дающей возможности проникнуть в клуб незаконно, не оставив на стене изрядной части собственного тела.
  • Musculatura membrului superior
  • ГЛАВА 93 Причастие.

Acesta permite mentinerea capului osului humeral in cavitatea glenoida. Muschii superficiali genereaza forta si viteza necesara miscarilor.

Incepand cu muschiul deltoid, dens, triunghiular si larg, care formeaza conturul umarului.

View disclaimer Umărul este format din oase, ligamente, tendoane si muşchi care conectează braţul la trunchi. Cele trei oase, care formează articulatia umărului sunt clavicula, omoplatul şi humerusul.

Plecand din clavicula si scapula, ele se insereaza pe osul humerus pentru a actiona, impreuna cu marele pectoral, in vederea miscarii bratului inspre partea din fata, impreuna cu rotundul mare si marele dorsal.

Inervatia umarului este realizata de mai multi nervi proveniti din plexul brahial.

Referințe mușchii umerilor ele constituie un sistem complicat de fibre musculare suprapuse și interconectate care se extind de la scapula, clavicula și coastele la humerus din toate direcțiile. Această configurație complexă se datorează faptului că umărul este articulația cu cea mai mare raza de mișcare din întregul corp. Din acest motiv, mulți mușchi care acționează sinergic sunt necesari pentru a realiza o mobilitate atât muschii umarului variată. Deși majoritatea acestor mușchi sunt mici sau mijlocii, lucrând sinergic pot exercita o cantitate remarcabilă de forță fără a compromite precizia și finețea mișcării. Această precizie se datorează faptului că fiecare mișcare are mușchi agonist efector și antagonist frână.

Printre acestia, se remarca nervul axilar care inerveaza muschiul deltoid, nervul suprascapular care inerveaza muschii supraspinosi si subspinosi si nervul musculocutanat care inerveaza muschiul biceps lung. Vascularizatia articulatiei scapulo-humerale: Arterele provin din arterele circumflexe humerale si artera suprascapulara. O parte a mobilitatii umarului este datorata celor doua mici articulatii: - articulatia sterno-claviculara care este situata intre clavicula si stern, este in permanenta mobila, deoarece orice miscare a membrului superior ii este transmisa acesteia.

muschii umarului

Umarul are de asemenea doua spatii de alunecare, fara cartilaj, a caror functionare este indispensabila: - articulatia scapulo-toracica formata numai din tesut adipos celular, ea permite scapulei sa alunece pe cavitatea toracica, asigurand astfel o buna pozitionare a glenei in raport cu capul humeral.

Rolul sau este de a facilita alunecarea intre coiful rotatorilor si partea superioara a umarului.

Rapoarte cu structuri invecinate: Articulatia scapulo-humerala este invelita de muschiul supraspinos in partea superioara, de capul lung al muschiului triceps muschii umarului partea inferioara, de muschiul subscapular in partea anterioara si demuschiul subspinos si muschiul rotund mic in partea posterioara.

Semne si simptome asociate:.

Capsula umăr-articulație.