Deformare umar


osteoartrite cronica

Contact Disjuncţia acromio-claviculară Articulaţia acromio-claviculară A-C este formată la unirea dintre claviculă şi deformare umar prelungire osoasă a omoplatului numită acromion osul de deasupra umărului, pe care se sprijină epoletul. Disjuncţia acromio-claviculară constă în ruperea ligamentelor ce stabilizează acestă articulaţie, cu separarea secundară a celor două oase.

În funcţie de gradul de ruptură şi de deplasare a claviculei faţă de acromion, disjuncţiile sunt clasificate în 6 tipuri.

Mersul nordic și artroza articulației șoldului

Primele trei sunt cele mai deformare umar şi presupun absenţa sau deplasarea minimă a celor două oase, celelalte trei presupun o deplasare mare. Simptomatologie şi manifestări clinice — Durere la nivelul umărului, mai exact la nivelul articulaţiei acromio-claviculare şi dificultatea, până la imposibilitate, de a ridica braţul deasupra capului.

artroza tratamentului ozonului genunchiului

Aspect radiologic al disjunctiei acromio-claviculare in care se observa ascensionarea claviculei Clasificarea Rockwood în cele șase tipuri de disjuncții acromio-claviculare Tratamentul depinde de gradul disjuncției și poate fi conservator pentru primele grade și chirurgical pentru ultimele — vezi detalii Recuperare Pacientul va deformare umar cu mobilizarea precoce a cotului şi a pumnului, precum şi cu exerciţii de tonifiere a musculaturii umărului.

La început i se vor permite doar exerciţii pasive de amplitudine mai mică, iar după vindecarea ligamentelor şi scoaterea implanturilor va putea face şi mişcări active de amplitudine mai mare.

Orteza de umăr pentru disjuncțiile acromio-claviculare Ai fost diagnosticat cu disjuncție acromio-claviculară?

piciorul în genunchi și articulații doare

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea începerii programului tău personalizat de tratament.