Coxartroza primitiva


coxartroza primitiva boala articulară tratamentul medicamentelor lor și mai departe

Coxartroza Definitie: Localizarea reumatismului degenerativ la nivelul articulatiei soldului poarta denumirea de coxartroza sau artroza coxofemurala. Este o afectiune relativ des întalnita, fiind in acelasi timp cea mai invalidanta dintre artroze.

Coxartrozele secundare pot avea cauze diverse: Anomalii congenitale ale soldului: subluxatia si displazia coxofemurala congenitala, protruzia acetabulara, coxa plana etc.

coxartroza primitiva cauze de amorțeală la mâini și dureri articulare

Simptomatologie: Debutul bolii este insiduos. Simptomele suparatoare pentru pacient sunt durerea si impotenaa funcționala. Durerea se instaleaza isiduos, initial ca o fatigabilitate a articulatiei, ulterior avand o intensitate progresiva devenind din ce în coxartroza primitiva mai suparatoare.

Sediul durerii cu intensitate maxima poate fi: In regiunea inghinala cu iradiere pe fata anetrioara a coapsei catre genunchi; Pe fata laterala a regiunii trohanteriene, cu iradiere pe fata externa a coapsei; In regiunea fesiera, cu iradiere pe fata externă a coapsei.

Durerea este de tip mecanic: este agravata de mers in special pe scari sau pe teren accidentatde spijin, de miscare, de oboseala si calmata de repaus.

coxartroza primitiva artrita articulației cotului ce este

Impotenta functionala este de intensitate variabila. Initial, se manifesta ca o fatigabilitate anormala care-l impiedica pe bolnav sa urce scarile sau sa alerge cu aceași usurinta ca inainte, apoi ca o jena care-l impiedica sa-si lege sireturile la încaltaminte semnul pantofuluiincrucisarea gambelor si pozitia picior peste picior devine dificila sau chiar imposibila. Schiopatarea apare, coxartroza primitiva general, dupa ani de evoluție.

Tratamentul kinetic în afectiunile soldului: In intocmirea programului se va tine seama de stadiul clinic si anatomofunctional al bolii.

coxartroza primitiva tratamentul plasmolifting al artrozei genunchiului

Stadiul initial SI : dureri in ortostatism si la mers prelungit, oboseala musculoarticulara locala, reducerea amplitudinilor maxime ale soldului. Stadiul evoluat SE : dureri si in repaus, redoare articulara in zona amplitudinilor de utilizare curenta, atitudini vicioase corectabile pasiv sau activ.

coxartroza primitiva articulația artritică schimbă modul de tratare

Stadiul final SF : dureri intense, limitare marcata a mobilitatii pana la anchiloza, atitudini vicioase ireductibile. Obiective Obiectivele programului kinetic in coxartroze: Scaderea durerilor.

coxartroza primitiva recenzii de micromotiune pentru restaurare comună