Artrite septica. Simptomele artritei septice


Artrita septica Artrita septica Artritele septice sau artritele infectioase sunt provocate de un germene care a patruns in articulatie fie pe cale sangvina de la un focar infectios situat la distanta, fie accidental, cu ajutorul unei rani deschise, chiar a unei infiltratii.

artrite septica

Acestea sunt aproape intotdeauna monoartrite umflata, calda, uneori rosie, articulatia atinsa devine repede dureroasa astfel incat face imposibila orice miscare bolnavul are febra, insotita de frisoane. Cand se suspecteaza o artrita septica la un subiect, acesta trebuie sa fie izolat, iar germenele in cauza artrite septica fie identificat cat mai repede posibil.

artrite septica

Aceasta identificare va fi facuta prin hemocultura daca germenele a putut fi transmis pe cale sangvina, prin prelevare ginecologica, urinara, din gatlej sau din orice eventual focar infectios dentarsinuzal, cutanat etc. Citeste si Artrita Definitie Artrita se defineste ca fiind o inflamatie a unei articulatii.

  1. Artrita Septica - definitie | piese-dacia.ro
  2. In cazul in care nu este tratata, artrita septica poate distruge articulatia.
  3. Artrita septica: simptome, cauze si tratament
  4. Artrită septică - Medic Info

Este o eroziune, o deteriorare treptata a cartilajului care acopera osul unei articulatii ce incepe sa se uzeze; apare odata cu inaintarea in varsta, dupa o lovitura sau la sportivi.

In urma

artrite septica