Articulatie anatomie


Ce sunt articulatiile? O articulatie sau o suprafata articulara este conexiunea facuta intre oasele din corp care leaga sistemul-schelet intr-un intreg functional.

  • Tratament articular după rănire
  • Suprafața articulară a talusului[ modificare modificare sursă ] Suprafața articulară a talusului, este sferoidă și împărțită în 4 fețișoare articulare separate prin proeminențe netede, una pe capul talusului fața articulară naviculară și celelalte trei pe fața inferioară a talusului fața articulară a ligamentului calcaneonavicular plantar, fața articulară calcaneană anterioară și fața articulară calcaneană mijlocie.
  • Reumatismul durerii articulare

Acestea sunt construite pentru a permite diferite grade si tipuri de miscare. Unele articulatii, cum ar fi genunchiul, cotul si umarul, se auto-lubrifiaza, se misca aproape fara frictiune si sunt capabile sa reziste la compresie, mentinand sarcini grele, in articulatie anatomie ce executa miscari netede si precise. Cauti Bonilash?

dureri articulare la mână decât frotiu

Poti gasi pe Pharma4you. Alte articulatii, cum ar fi suturile intre oasele craniului, permit o miscare foarte mica numai in timpul nasterii pentru a proteja creierul si organele de simt. Legatura dintre un dinte si maxilar se mai numeste si articulatie, fiind descrisa ca o imbinare fibroasa cunoscuta sub numele de gomfoza.

Ce sunt articulațiile sinoviale?

Articulatiile sunt clasificate atat structural, cat si functional. Imbinarile sunt in principal clasificate structural si functional.

ce bandaj este folosit pentru afectarea articulației genunchiului

Clasificarea structurala este determinata de modul in care oasele se conecteaza reciproc, in timp ce clasificarea functionala este determinata de gradul de miscare dintre oasele articulare. In practica, exista o suprapunere semnificativa intre cele doua tipuri de clasificari.

Wat zijn kaakklachten?

Clasificare clinica, numerica. Numeste clasificarile structurale si imparte articulatiile in functie de tipul de tesut legat care leaga oasele unul de altul.

Articulațiile Ce sunt articulațiile?

Imbinarea fatetului — imbinarea intre doua procese articulare intre doua vertebre. Clasificarea functionala in functie de miscare Imbinarile pot fi, de asemenea, clasificate functional in functie de tipul si gradul de miscare pe care le permit: Miscarile articulate sunt descrise cu referire la planurile anatomice de baza. Cele mai multe articulatii sintetice sunt articulatii fibroase de exemplu, suturi craniene.

durere în articulația superioară a umărului

Amfioartroza — permite o usoara mobilitate. Cele mai multe articulatii articulatie anatomie amfioartroza sunt articulatii cartilaginoase de exemplu, discuri intervertebrale. Articulatia sinoviala cunoscuta si sub denumirea de diartroza este o articulatie mobila libera.

qigong în tratamentul artrozei genunchiului

La randul lor, articulatiile sinoviale pot fi clasificate in sase grupe in functie de tipul de miscare pe care o permit: articulatie plana, articulatie cu bila si soclu, articulatie articulata, articulatie anatomie pivotanta, articulatie condiloida si articulatie sa.

Imbinarile pot fi, de asemenea, clasificate, in functie de numarul de axe de miscare pe care le permit, in forma neaxiala alunecare, intre capetele proximale ale ulnei si razamonoaxiale uniaxialebiaxiale si multiaxiale.

Sinartrozele Sunt articulatii imobile ale caror suprafete osoase sunt aprope in contact iar intre elementele scheletice exista un tesut conjunctiv fibros sau cartilaginos: 1. Articulatii fibroase — intre suprafetele articulare exista tesut conjunctiv bogat in fibre de colagen si tesut fibro-elastic suturi, gomfoze, sindesmoze 2.

O alta clasificare este in functie de gradele de libertate permise si face distinctia intre articulatii cu unul, doua sau tratament artroza sold grade de libertate. O clasificare ulterioara este in functie de numarul si forma suprafetelor articulare: suprafete plate, concave si convexe. Tipurile de suprafete articulare includ suprafetele trochleare.

Preparat de articulație din elastenga

Clasificarea biomecanica. Imbinarile pot fi, de asemenea, clasificate pe baza anatomiei lor sau a proprietatilor lor biomecanice.

osteocondroza osului genunchiului

Conform clasificarii anatomice, articulatiile sunt subdivizate in simple si compuse, in functie de numarul de oase implicate si de imbinarile complexe si combinate: 1. Inscrie-te la newsletter!

  • Încălzire și unguent analgezic pentru articulații
  • Некоторое время он сидел словно парализованный, затем в панике выбежал в коридор.
  • De ce zboară genunchiul